Eef Kamerbeek Games.

 

Afgelopen weekend was ik als persfotograaf te gast bij de Eef Kamerbeek Games in Eindhoven. Een vriendin van mij nam die dag deel aan de 100 meter sprint en zij vroeg mij vorige week of ik het leuk zou vinden om foto’s te maken van dit atletiek evenement.

 

image

image

 

Voor mij een mooie gelegenheid om weer eens creatief bezig te zijn met de camera. Het grootste gedeelte van de dag heb ik op het gras van het middenterrein rondgewandeld. Daar kwam ik dichtbij de atleten en kreeg ik een mooie indruk van de vaak onderbelichte spanning voor een wedstrijd. De voorbereidingen en gesprekken tussen atleten en trainers. De afzondering en poging tot concentratie tussen de loopnummers door.

 

image

 

Ik had het er later over met een bevriende atleet. Er zijn maar weinig plekken op deze aarde waar er op zo’n geconcentreerd vlak zoveel mensen bezig zijn op de toppen van hun kunnen. Sportevenementen genieten daarom mijn voorkeur wanneer het fotografie betreft.

 

imageimage

 

Mensen zijn bezig te overwinnen. Een overwinning op zichzelf, een piekmoment in hun ontwikkeling. Alles moet eruit, in een soort gecontroleerde explosie. Nergens is dit zo zichtbaar en voelbaar als bij sport. Je ziet ze op hun best op zo’n dag. Ik heb het nu natuurlijk wel over een sportieve prestatie. Daarmee wil ik niets afdoen op de hardwerkende student, de mensen in de zorg die voor een hongerloontje het leven van anderen proberen wat dragelijker te maken. Ook dat is een plaatje waard.

 

image

image

 

Naderhand heb ik een enorme respons gehad over het filmpje dat ik geschoten heb voor de start van een 100 meter sprintnummer. Bijna altijd zul je filmpjes zien van twaalf seconden lang waarin de race wordt uitgelicht. Zelf vind ik de minuten die vooraf gaan aan zo’n race veel interessanter. Van het bestuur van de atletiekbond in Eindhoven kreeg ik een mailtje met de complimenten over dit filmpje en daarbij direct een uitnodiging voor volgend jaar.

 

image

 

 

image

 

Judith Bosker en het bestuur van Eindhoven Atletiek bedankt voor dit exclusieve inkijkje in jullie wereld. Bij deze zal ik volgend jaar zeker weer van de partij zijn.

 

 

Geef een reactie