Wat is Joyride?

Joyride is een initiatief dat mij naar een gezonder en bewuster leven moet gaan leiden. Het leven zoals ik altijd al voor ogen had en zoals dat bij mij past. Tevens hoop ik met deze website een document achter te laten voor mezelf dat anderen wellicht ook zal inspireren tot grootse veranderingen en idee├źn.

 

image

 

Joyride begon op vier Oktober in de vorm van een facebook pagina, maar eigenlijk zat ik al veel langer op een idee te broeden. Er waren een aantal dingen in mijn leven die ik wilde veranderen en Joyride kwam precies op het goede moment.

Op 28 september had ik een gesprek met een vriend van mij. Hij heet Joy en hij heeft een hersentumor. Nadat ik, met een sigaret tussen mijn vingers, naar zijn verhaal had geluisterd over hoe de doktoren hem hadden opgegeven, liep ik naar huis met een enorm gevoel van schuld. Schuld naar mezelf. De spiegel werd me voorgehouden op een manier die indruk maakte. De week erna begon ik direct een plan van aanpak te schrijven. Ik koos een sport die me lag; wielrennen. Ik koppelde er een aantal goede voornemens aan vast. Stoppen met roken en gezonder eten zouden er een paar van zijn. Ook besloot ik dat ik via social media mijn plan zou gaan delen met jullie. Op die manier kan ik erover schrijven en fotograferen, twee van mijn favoriete bezigheden. Ik wil mensen op de hoogte gaan houden van mijn progressie en tevens verhalen posten die kunnen inspireren.

De inhoud van deze website is daar een mix van. Deels verhalen over de sport en deels verhalen over mijn persoonlijke progressie.

Ik train het komende jaar op het tijdrijden, een discipline die mij al een tijdje fascineert. Mijn einddoel is om mee te strijden om de titel bij het NK tijdrijden voor amateurs op drie September 2016. Met een leeftijd van 34 jaar en een baan waarbij ik zelden voor twee uur ’s nachts op bed lig, weet ik dat dit geen gemakkelijke taak wordt, maar ik ga deze uitdaging graag met mezelf aan. Ik ben inmiddels twee maanden onderweg en ik geniet enorm van de vorderingen die ik maak. Ik voel me frisser, scherper en ontmoet dankzij Joyride steeds weer nieuwe mensen met mooie verhalen. Elke dag voelt als een surprise en ik word wakker met een grijns op mijn smoel. Dat is nu precies wat ik altijd voor ogen had.

image

 

Aarzel niet om contact met mij te zoeken, elke tip en elk verhaal is welkom.

Cor Bekink

Corbekink@gmail.com